En hane er en beslag, der bruges til at tømme indholdet fra et væskestyret system, dvs. en rørledning eller en beholder. Når man banker på øl, er beholderen en tønde. Hane er ofte også kendt som ølvand. Teknisk set lukkes vandhaner, fordi væskestrømmen enten er helt åben eller lukket. Hanen er helt forseglet.

Vi har stempelhaneventiler og kompensatorventiler. Mange modeller er krom eller messing, nogle er også forgyldt og er derfor et ægte visuelt højdepunkt. Vandhaner er simpelthen en del af udstyret i alle pubber, og et høj kvalitet skal ikke mangle i det private tappesystem

Nem åbning og lukning I modsætning til en ventil, der skal drejes flere gange, kan et tryk åbnes og lukkes hurtigt med 1/4 omdrejning. På nogle tønder er hanen allerede fastgjort til tønden. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du trykke på hanen med en hammer. Dette er den såkaldte tappning.

kompensator tap

En normal ølhane regulerer strømmen af drikken ind i glasset. En kompensatorhane har på den anden side et dysesystem indeni, så du kan tappe drikkevarer uden skum. Til dette har kompensatorventilen brug for et højere tryk. Forskellen er kun synlig udefra med et lille justeringshåndtag på siden, der bruges til at ændre strømningstværsnittet indvendigt. En kompensatorhaner er især velegnet til cola- eller limonadedrikke. Kompensatorhaner har ofte en såkaldt "skumknap" til deformering af skummet. Et specielt tryk kræves til stotte øl som Guinness. Stotte øl har brug for nitrogen, hvilket skaber et særligt cremet skum.

Rengøring af hanen og tilbehør

Du skal altid adskille vandhanerne helt til rengøring. Dette er den eneste måde at rengøre indersiden grundigt. Hanen kommer i direkte kontakt med drikken og skal derfor altid være ren. Indskud kan skade sundheden, og ølet mister sin smag. En rengøringsbørste er en god hjælper til rengøring. Du kan også rense vandhanen grundigt med en bælg.

Du vil også finde forskellige hjælpemidler at gøre med vandhaner. For eksempel hjælper en skruenøgle med at løsne forbindelsesmøtrikken. Din øl smager endnu bedre med vandhaner i høj kvalitet, hygiejniske rengøringsmidler og adskillige tilbehør!

Øl med perfekt tapping takket være kompensatorhanen

Tap øl skal læres. For at få ølglæden perfekt skal ølen være på den rigtige temperatur og skal serveres med en fin skumkrone i et passende glas. Et passende øltappesystem gør dette meget lettere. Ud over et stempletap kan et såkaldt kompensatorhaner også bruges til at tappe. Dette har en række fordele og er derfor ikke kun velegnet til at tappe sodavand, men også til øl.

Tryk på skumfri øl

Tænd bare for hanen på dispenseren og lad ølet strømme ind i glasset. er faktisk ganske enkelt. Men øltapping fungerer naturligvis ikke så enkelt. Fordi trykket ved udløbet fra hanen er for højt, er der for stor skum, og ølen kan ikke udtages korrekt. For at modvirke dette skal trykket anvendes reducere. På denne måde undgås dannelse af skum, og ølet kan tappes uden skum.

Depressurization med en beroligende slange

Der er forskellige måder at lindre pres på. En af dem er brugen af en såkaldt beroligende slange. Det er en lang linje i form af en spiral. Gennem dette strømmer ølet på vej til hanen, hvorved trykket sænkes langsomt. Jo længere den beroligende linje er, jo længere kan trykket reduceres, før øllet tappes. Den optimale længde af den beroligende slange afhænger af forskellige faktorer og kan derfor ikke siges generelt.

Trykreduktion med en kompensatorventil

I stedet for en beroligende slange kan en kompensatorhaner også bruges til at aflaste trykket, når man tapper på øl. Dette er udformet på en sådan måde, at trykket inde i kompensatorhanen kan reduceres helt til den krævede styrke. Derudover har en kompensatorventil en håndtag, som gennemgangshastigheden kan reguleres med. På denne måde er en fleksibel tilpasning til det rådende pres mulig ved dispensering, så der altid kan opnås et optimalt resultat ved servering.

Forskel mellem stempelventil og kompensatorventil

En kompensatorhane betjenes ved et højere tryk end et normalt stempelhaner. Med sidstnævnte kan ølen kun bruges ved et tryk på ca. 0,4 til 0,6 bar

pæne kegler. Hvis trykket er markant højere, kommer der ofte kun skum ud af dispenseringssystemet. Med et kompensatorhaner er imidlertid et tryk på 1,3 eller 1,4 bar ikke et problem. Den specielle konstruktion i Indvendigt reduceres trykket fra det indkommende øl, inden forlader hanen.

Tap øl med et kompensatorhaner

Ølet skal forkøles, så dispenseren fungerer som ønsket med et kompensatorhaner. Ideelt set bør det have en temperatur på ca. fire til
seks grader for at tappe. Efter aftapping skal strømningen gennem kompensatorventilen først indstilles til det højeste niveau. På denne måde kan luften skubbes ud af øllinjen, før det faktiske tap. Når dette er gjort, kan du reducere strømmen og starte med ølhanen. Juster strømmen, så en kontinuerlig, klar jet flyder ud af kompensatorhanen.

Fordele ved en kompensatorhane

Den store fordel ved at reducere trykket med et kompensatorhaner er især, at det er ekstremt fleksibelt og pladsbesparende. På grund af dets anvendelse elimineres behovet for en beroligende linje uden at skulle klare sig uden en skumfri udtapning af ølet. En kompensatorhane muliggør en mere eller mindre skumfri tappning af forskellige øl, såsom hvede eller pilsner, og kan bruges både til systemer med et meget kort rør og til at tappe direkte fra tønden.

En kompensatorhane af høj kvalitet lønner sig

Det anbefales at sikre god kvalitet, når du køber en kompensatorventil. Fordi især billige modeller med plastikkomponenter ridser meget indeni, når rengøringen. Med tiden fører dette til, at ølen bliver mere og mere skummet, når man tapper, og hanen skal udskiftes relativt hurtigt. Med en kompensatorhane lavet af rustfrit stål kan du på den anden side være sikker på, at dette er klart fungerer godt i længere tid og giver dig mulighed for en skumfri kegle. De ekstra omkostninger, du skal regne med, er som regel håndterbare og under alle omstændigheder godt lagt ud.

Stort udvalg af kompensatorhaner i vores butik

I vores butik finder du et stort udvalg af forskellige kompensatorhaner, som du kan bruge til perfekte resultater med skumfri ølaflytning.

Vælg mellem rustfrit stålkompensatorhaner og forkromet eller forgyldt modeller med forskellige gevindlængder for at vælge det tryk, der passer til dine behov. Køb din kompensatorhaner direkte online og få din ordre bekvemt. leverer til din ønskede adresse. Benyt dig af lave priser og hurtig levering af din ekspansionsventil og andre produkter, der er relateret til dit ølhanesystem