Vandhane: armaturer af høj kvalitet til køkken og badeværelse

Uanset om det er køkken eller badeværelse - vandhaner bør ikke mangle i nogen bygning. De fås i utallige former og designs, så der findes en passende model til stort set alle behov.

Hvis du har brug for en ny vandhane, er det bedst at tage et kig på vores udvalg. Her finder du vandhaner af høj kvalitet, som du nemt og bekvemt kan købe online og få leveret.

De vigtigste fakta om vandhanen i et overblik

 • En koldtvandshane har kun én tilslutning, hvormed den tilsluttes til husinstallationens koldtvandsledning.
 • En vandhane, der kan bruges til at blande varmt og koldt vand, kaldes en blandingsbatteri.
 • Før du køber, er det nødvendigt at kontrollere, om der bl.a. er behov for en højtryks- eller lavtrykskranse.
 • Vandhaner til køkkenet kan også fås med f.eks. en integreret opvaskespray, hvis det er nødvendigt.
 • På badeværelset anvendes vandhaner ikke kun på håndvaske, men også på brusere, badekar og bideter.
 • En etgrebsblander har kun et betjeningselement til regulering af vandmængde og temperatur.
 • Du kan købe vandhaner af høj kvalitet i forskellige designs online i vores butik.

Hvad er en vandhane?

En vandhane er et udgangsarmatur, der kan bruges til at regulere den mængde vand, der kommer ud. Vandhaner anvendes til forskellige formål, og derfor varierer deres vandmængde i nogle tilfælde betydeligt.

Derudover findes vandhaner i meget forskellige former, størrelser og udstyrsvarianter. Afhængigt af individuelle krav og lokale forhold kan du f.eks. vælge mellem såkaldte koldtvandshaner, etgrebsblandere, togrebsblandere eller også vandhaner, der er udstyret med en sensor eller et fleksibelt opvaskemiddel.

Desuden vil du uundgåeligt støde på udtrykkene højtrykskranke og lavtrykskranke i din søgen efter en ny vandhane. Vi forklarer, hvornår hvilken variant der er den rigtige, når du køber en vandhane, lidt længere nede på denne side.

Vandhane til koldt vand

Det er ikke altid absolut nødvendigt med varmt vand fra hanen. Nogle gange er koldt vand fuldt ud tilstrækkeligt, eller det er ikke muligt at levere varmt vand på grund af manglende central vandforsyning i kombination med manglende plads til en kedel.

I dette tilfælde kan du installere en simpel koldtvandshane. En sådan model har kun ét tilslutningspunkt, hvor den er forbundet til vandtilslutningen i væggen med en vandslange.

Installationen af en sådan koldtvandshane, som fås i mange forskellige designs til køkkenet, badeværelset eller endda udendørs områder, er ukompliceret og lykkes normalt uden problemer med omhu og lidt håndværk.

Blandingsbatterier: Vandhane til koldt og varmt vand

Ud over enkle vandhaner til koldt vand findes der også modeller, hvor der kan tappes både koldt og varmt vand fra hanen. Denne variant kaldes en blandingsbatteri, fordi blandingen af varmt og koldt vand sker direkte i vandhanen.

Blandingsbatterier er normen, i hvert fald i Tyskland. I andre lande er separate vandhaner til koldt og varmt vand dog stadig normen.

Brugen af et blandingsbatteri har den store fordel, at brugeren altid selv kan vælge, hvilken vandtemperatur han/hun foretrækker til enhver tid, og ikke behøver at vælge mellem varmt og koldt vand.

Når du køber en vandhane eller et blandingsbatteri, er der utallige forskellige modeller at vælge imellem. Du kan købe røremaskiner med ét håndtag, modeller med to betjeningselementer eller røremaskiner med integreret opvaskespray.

Derudover skal der også skelnes mellem såkaldte højtryks- og lavtryksblandere. Der anvendes altid højtryksarmaturer, hvis bygningen har et centralt vandbehandlingssystem. Du kan især genkende det ved, at der er to tilslutninger i væggen.

Hvis vandet derimod opvarmes af en kedel, har du brug for et såkaldt lavtryksarmatur. Det kan du se ved, at der kun er én koldtvandstilslutning på væggen.

Derudover kan man let skelne mellem højtryks- og lavtrykskraner ved at se på antallet af tilslutninger på kranen. Højtryksarmaturer har to tilslutninger til vandslanger. Lavtryksfittings har derimod tre.

Vandhane til køkkenet

I køkkenet er vandhanen en uundværlig del af vasken. Det er ligegyldigt, om du har en opvaskemaskine eller ej. Ved hjælp af vandhanen kan du fylde gryder med vand, vaske op i hånden eller vaske frugt og grøntsager i køkkenet.

En køkkenhane kaldes ofte for en køkkenarmatur. Udvalget af forskellige designs er stort, så du er sikker på at finde en passende model til din vask.

Hvis du har brug for en vandhane til dit køkken, kan det være en god idé at købe en model med udtrækkelig eller drejelig tallerkenbruser, afhængigt af de lokale forhold. Det er især praktisk, hvis du regelmæssigt vasker op i hånden eller ønsker at vaske grøntsager som f.eks. salat i vasken.

Vandhane til badeværelset

Ligesom i køkkenet er en vandhane naturligvis også uundværlig på badeværelset. Det er installeret der mindst ved håndvasken, så der altid er rindende vand til rådighed til at vaske hænder og børste tænder. Derudover er badekarrene normalt også udstyret med en vandhane, så man nemt kan få varmt vand ind og tage et afslappende bad.

Ligesom med vandhaner til køkkenet er udvalget af vandhaner til badeværelset også meget bredt. Afhængigt af, hvad der er særligt vigtigt for dig, og hvor du ønsker at installere din vandhane i badeværelset, kan du vælge mellem en lang række løsninger.

F.eks. fås en vandhane, også kendt som en håndvaskarmatur, både som et etgrebsbatteri og som et togrebsbatteri. Derudover findes der naturligvis også blandingsbatterier til vægmontering, som hovedsagelig anvendes til brusere og badekar.

Engrebsblandere: praktiske og økonomiske

Ud over funktioner som f.eks. form kan vandhaner også adskilles ved deres funktion. De såkaldte etgrebsblandere er f.eks. vandhaner, der er udstyret med et enkelt betjeningselement.

Betjeningselementet på etgrebsblanderen bruges til at regulere vandmængden. På den anden side kan den drejes til venstre og højre for at indstille temperaturen på det vand, der kommer ud af hanen.

Et af de særlige kendetegn ved etgrebsblandere er deres brugervenlighed, som kun kræver én hånd. Ud over vandmængden kan især temperaturen justeres meget hurtigt og præcist. Det er ikke kun særligt praktisk i hverdagen. Det er også medvirkende til, at vandforbruget generelt er lavere, når man bruger en etgrebsblander, da man ikke behøver at bruge lang tid på at finde den rigtige blanding af varmt og koldt vand.

To-grebsblandere: ofte det første valg for restauratører

Selv om engrebsblandere utvivlsomt har nogle fordele, er togrebsblandere stadig meget populære. Især i cateringbranchen er denne variant af vandhanen ofte det første valg.

Som navnet antyder, er en togrebsblander et blandingsbatteri med to separate betjeningselementer til regulering af den varme og kolde vandforsyning. Dette kan nogle gange gøre det lidt svært at opnå den ønskede vandtemperatur.

Vandhaner og lydisolering

Moderne vandhaner til køkken og badeværelse er udstyret med lydisolering. Dette holder deres driftsstyrke i et rimeligt omfang, så de ikke er til gene i hverdagen og ikke forvolder støjforurening for naboer, f.eks. selv når de er installeret i etagebyggeri.

Hvad du skal overveje, når du køber en vandhane

Når du leder efter en ny vandhane, vil du hurtigt opdage, at udvalget af forskellige modeller er enormt. I princippet er det positivt. Samtidig gør det store udvalg det dog også svært at finde en passende vandhane, der opfylder dine egne idéer og dine lokale krav.

For at sikre, at du vælger den rigtige vandhane, er der et par ting, du skal overveje, når du køber. Det er den eneste måde at sikre, at din nye vandhane fungerer efter hensigten, og at der ikke opstår unødvendige problemer eller endog vandskader efter installationen.

Følgende spørgsmål skal under alle omstændigheder besvares, før du køber vandhanen:

 • Hvor skal hanen installeres (badeværelse eller køkken)?
 • Er der varmt vand til rådighed, eller er det tilstrækkeligt med en kold vandhane?
 • Er det nødvendigt med en højtryks- eller lavtrykskran?
 • Skal den nye vandhane være en etgrebsblander?
 • Ønskes der særlige funktioner, f.eks. en opvaskespray?

Når du køber en vandhane, skal du kigge efter kvalitet

Ud over de nævnte punkter bør det nok være en selvfølge, at du skal være opmærksom på god produktkvalitet, når du køber din vandhane. Når alt kommer til alt, betyder dårlige materialer og dårligt håndværk uundgåeligt, at den forventede levetid for din nye vandhane vil være relativt kort.

Du vil derfor højst sandsynligt blive nødt til at udskifte vandhanen tidligere, end hvis du havde valgt en model af høj kvalitet i første omgang. Det koster kun penge og tid i unødvendigt omfang, hvilket betyder, at glæden ved det formodede gode køb som regel er kortvarig.

Køb vandhaner af høj kvalitet online

Hvis du ønsker at købe en ny vandhane, er du kommet til det rette sted. I vores butik finder du et stort udvalg af vandhaner af høj kvalitet.

Bestil din nye vandhane direkte fra vores butik, og få den leveret til den ønskede adresse. Vi er ikke i tvivl om, at du vil være helt tilfreds med produktkvaliteten, de favorable priser og vores fremragende service.