Lav din egen vin til kommende hobbyvinmagere

For mange mennesker er et godt glas vin det, der gør et lækkert måltid i en hyggelig atmosfære perfekt. I denne sammenhæng vil de fleste vinelskere nok ikke finde på at lav din egen vin. Ikke desto mindre bliver produktionen af ​​hjemmelavet vin stadig mere populær.

Hvis du også vil prøve det, er du kommet til det rigtige sted. For i vores butik finder du de rigtige sæt til selv at lave vin.

At lave vin selv - de vigtigste ting på et øjeblik

  • Når du laver vin, har du valget mellem mosgæring og juicegæring.
  • Udover druer kan andre frugter også bruges til selv at lave en velsmagende frugtvin.
  • Hvis du vil lave vin selv, bør du bestemt være opmærksom på gode hygiejneforhold og en nøjagtig dosering af alle ingredienser under produktionen.
  • Et sæt med alle de nødvendige redskaber og ingredienser er ideel til begyndere, der gerne vil prøve kræfter med vinfremstilling derhjemme.
  • I vores butik kan du købe forskellige startpakker, som du kan bruge til at lav din egen vin.

Lav din egen vin: er det det værd?

Det burde bestemt være en selvfølge, at produktionen af ​​vin kræver arbejde. Ikke desto mindre beslutter flere og flere vinelskere at forsøge sig med at lave vin selv. Det er trods alt ikke kun nydelsen af ​​egne kreationer, der er meget sjov, men også deres produktion, så der hurtigt kan udvikle sig en ny hobby af det.

Selvom du har brug for lidt erfaring for at få tilfredsstillende resultater, er hjemmelavning faktisk overraskende let med de rigtige ingredienser og værktøjer.

Hvis du er nybegynder og vil i gang med dine første forsøg, anbefaler vi at købe en startpakke, der indeholder alle de nødvendige redskaber (bortset fra druer). Du kan nemt selv bestille et sådant sæt til vin fra vores butik og få det leveret, hvis det ønskes.

Lav din egen vin af juice eller mos

Når det kommer til vinfremstilling, har du som udgangspunkt to forskellige muligheder. Enten fermenterer du frugtsaften, eller også bestemmer du dig for den såkaldte mæskegæring.

Hvis du beslutter dig for at bruge juicegæring, skal du først presse druerne med en juicer efter vask. Den på denne måde opnåede druesaft bruges derefter til gæring.

Hvis du derimod vil bruge mos-gæring til at lave din vin, skal du knuse hele frugten. Du får en sej frugtpulp, der indeholder duernes skind og frø foruden frugtkødet og saften.

Vin lavet af juice er lettere og mindre aromatisk end vin lavet af mos. Det skyldes, at mange af ingredienserne i frugtkødet ikke frigives direkte, når saften presses, men kun under maskens gæring. Juicegæring bruges til fremstilling af hvidvin, mens rødvin fremstilles ved hjælp af maskgæring.

Lav din egen rødvin

Hvis du vil lave din egen rødvin, skal du stole på maskgæring. Dette er den eneste måde at udvinde de smage, der er så vigtige for den typiske duft af rødvin fra frugten.

Lav din egen hvidvin

Hvis du gerne vil lave din egen hvidvin, skal du stole på juicegæringen. Til dette formål moses druerne kun kortvarigt, så aromaerne kan frigives fra frugten. Efter blot et par timer bliver mosen så presset, hvilket giver dig en sød druemost. Denne skal så adskilles fra resterne af frugten, før den endelig kan gæres.

Hvilken rolle spiller druefarve i vinfremstilling?

Mange mennesker er af den opfattelse, at kun hvide druer bruges til at lave en hvidvin og kun røde druer bruges til at lave en rødvin. Det er dog ikke helt korrekt. Fordi de pigmenter, der giver rødvin dens typiske farve, er i druernes skind.

Da mosen presses efter kort tid ved fremstilling af hvidvin, kan farven ikke opløses, før druemosten forarbejdes yderligere. Det er derfor også muligt selv at lave en hvidvin af røde druer. Det gælder selvfølgelig ikke rødvin. Til dette har du absolut brug for røde druer.

Lav din egen vinvejledning

Vinfremstilling er utvivlsomt et komplekst emne, som ikke kan forklares fuldt ud i få sætninger. Ikke desto mindre vil vi gerne give dig i det mindste et groft overblik over de nødvendige trin for at lave vin selv.

Som med andre fødevarer er det selvfølgelig meget vigtigt at have god hygiejne, når man lav din egen vin. Når det så er sagt, skal ingredienserne til din vin nøje vejes.

Først og fremmest skal du vaske og tørre duerne. Brug moden og frisk frugt til din vin. Alt efter om man bruger mos eller juicegæring, arbejder man med mosen bestående af al frugten eller med den pressede frugtsaft eller druemost, når man laver vin.

Har du brug for sukker for at lave vin?

Vil du selv lave vin, spiller sukker en nøglerolle. Fordi dette bliver til alkohol under gæring ved hjælp af gær. Afhængigt af sukkerindholdet i druerne, kan det være nødvendigt at tilføje ekstra sukker, når du laver din vin. Du kan gøre dette enten lige i begyndelsen eller gradvist efterhånden som gæringen skrider frem.

Hvor meget sukker du skal bruge afhænger af mængden af ​​druer samt den gær der bruges til at lave vinen. Som udgangspunkt gælder det, at jo mere sukker der er i gæringstanken i starten, jo mere alkohol vil den færdige vin indeholde til sidst.

Eventuel tilsætning af syre

En anden ingrediens, som du muligvis har brug for til at lave vin under visse omstændigheder, er mælkesyre eller citronsyre. Om dette virkelig er nødvendigt afhænger af den anvendte frugt. Druer indeholder naturligt nok syre. Især hvis du vil lave din vin af en anden frugt, kan det sagtens være, at tilsætning af syre er helt nødvendig for at lykkes med dit projekt.

Gær til gæring

Gær er afgørende for at lave vin. Det er dette, der sikrer, at sukkeret i mosen eller juicen kan gære og danne alkohol. Det er afgørende for din egen vins succes, at du bruger levende gær, der er specielt designet til dette formål. Bagegær fra supermarkedet er derimod ikke egnet til vingæring og vil derfor ikke give dig det ønskede resultat.

Hæld mosen i gæringstanken

Når din mos er klargjort, skal du nu hælde den i en gæringstank og være tålmodig. Endelig på tredjedagen begynder gæringen. Husk, at mængden af ​​indholdet i beholderen næsten kan fordobles på grund af gæring. Af denne grund bør du kun fylde fermenteren halvvejs.

Derudover er det vigtigt, at beholderen er udstyret med en speciel gæringslås. Dette sikrer, at den kulsyre, der dannes under gæringen af ​​vinen, kan slippe ud, samtidig med at indholdet beskyttes mod indtrængen af ​​ilt.

Hvilken temperatur for vingæring?

For at få succes med din hjemmelavede vin, er det blandt andet vigtigt at være opmærksom på den korrekte gæringstemperatur. Ideelt set bør dette være i et område mellem 18 og 20 grader Celsius.

Afhængigt af den tilgængelige plads kan opbevaring under gæringen ske i kælderen, i et spisekammer eller i et lagerrum.

Hvor lang tid tager gæringen af ​​vin?

Gæringen af ​​vinen tager noget tid. Den varer mellem to og tre uger for hvidvin og mellem fire dage og en måned for rødvin, afhængig af sorten. Sidst men ikke mindst spiller temperaturen også en rolle for gæringstiden. Hvis du vil forsøge dig med at lave vin privat, er det for rødvin normalt tilstrækkeligt at lade mosen gære i cirka en uge.

Vinreol tid

Ved afslutningen af ​​gæringen skal vinen svovles og derefter opbevares i gæringstanken i yderligere tre til fire uger. Efter denne tid, for at fjerne aflejringerne, der har samlet sig på bunden af ​​tanken, overføres det til en anden gæringstank.

I denne opbevares vinen igen i cirka fire uger, før en anden vinreol kan udføres og aflejringer kan fjernes igen.

Aftap den færdige vin

Endelig skal du kun aftappe den færdige vin fra din egen produktion. Du bør tilsætte kaliumsorbat inden aftapning for at dræbe den gær, der stadig er til stede i vinen og dermed forhindre sekundær gæring i flaskerne. Sørg også for, at flaskerne er tørre og virkelig rene.

Det er bedst at bruge klassiske vinpropper til at lukke vinflaskerne. Har du købt det rigtige sæt til selv at lave vin, er disse ofte allerede inkluderet i leveringsomfanget, så du behøver ikke at købe dem separat.

Hvor længe skal vin fra egen produktion opbevares?

Som du som vinkender med sikkerhed ved, så har en fin vin brug for et stykke tid for at modnes og udvikle sin fulde aroma. Det betyder ikke, at du ikke kan drikke din vin direkte efter gæringen. Du skal dog ikke forvente en særlig smagsoplevelse i dette tilfælde.

Det giver derfor mening at opbevare det i mindst tre eller fire uger efter gæringen og at foretage en første reol. Om du foretrækker længere opbevaring og flere reoler er helt op til dig, hvis du vil lav din egen vin.

Lav selv frugtvin

Som det er almindeligt kendt, bruges druer til fremstilling af vin. Dog er druer langt fra den eneste mulighed, du kan ty til, hvis du er opsat på at lav din egen vin.

Mulige alternativer er for eksempel jordbær eller kirsebær, som også kan bruges til selv at lave en velsmagende frugtvin. Derudover skal æbler og cideren lavet af dem naturligvis også nævnes på dette tidspunkt. Denne kan også ikke kun købes på flaske, men du kan også lave den selv med de rigtige ingredienser og værktøjer.

Lav din egen vin: øvelse er afgørende

Hvis du beslutter dig for at prøve at lave vin, skal du være opmærksom på, at gode resultater kræver lidt øvelse. Så bliv ikke frustreret, hvis du ikke får alt, hvad du ønsker dig første gang.

Dette er helt normalt. Når alt kommer til alt, er fremstilling af vin en sand kunst, der kræver mange års erfaring, og som der endda findes tilsvarende kurser for på universiteterne.

Af denne grund anbefaler vi, at du starter med en mindre mængde ingredienser i starten. Derudover bør du notere din procedure og ingredienser. På den måde kan du holde styr på tingene og se, hvad du næste gang kan gøre anderledes for at forbedre smagen af ​​din hjemmelavede vin.

Med tålmodighed og øvelse vil du helt sikkert også snart være i stand til at lav din egen vin, der fuldt ud lever op til dine forventninger. Indtil da, bare hav det sjovt med at lære og prøve tingene af. Der er en god chance for, at du vil finde en interessant hobby inden for vinfremstilling.

Lav din egen vin med den rigtige startpakke

Hvis du gerne vil prøve at lav din egen vin, er det tilrådeligt at bruge et passende sæt, der indeholder alle de nødvendige ting til dette formål.

Det gør det meget nemmere for dig at komme i gang som hobbyvinmager, da du ikke skal købe alt enkeltvis. Med det rigtige sæt kan du koncentrere dig fuldt ud om at lave din første vin selv og få værdifuld erfaring for fremtiden.

Med lidt øvelse og en startpakke fra vores butik, er det kun et spørgsmål om tid, før du kan nyde din første vin fra din egen produktion.

Lav din egen vin Køb et sæt online

Som du kan se, kan du med det rigtige værktøj og lidt øvelse meget nemt lave vin derhjemme. Hvis du vil prøve det selv, er du kommet til det rigtige sted i vores online shop. Her finder du et udvalg af passende sæt til selv at lave vin.

Det er bedst at bestille startpakken efter eget valg direkte online og få dit køb bekvemt leveret til den adresse du ønsker. Men det bedste du kan gøre er at overbevise dig selv.Vi er sikre på, at du vil have det rigtig sjovt med at lave vin selv med det sæt, du har købt hos os.