Blandingsbatteri af høj kvalitet til professionelle og private køkkener

Uanset om det er i private eller professionelle køkkener - blandingsbatteri er en del af det absolut grundlæggende udstyr. Uden et passende blandingsbatteri kan der ikke hentes varmt vand fra hanen.

I vores butik finder du et stort udvalg af blandingsbatteri til køkkenet i høj kvalitet, som du kan købe billigt online og få leveret bekvemt.

Blandingsbatteri til køkkenet - de vigtigste ting i et overblik

 • Blandingsbatteri anvendes ikke kun i køkkener, men også i badeværelser.
 • Når du køber blandingsbatteriet, er det vigtigt at være opmærksom på, om der er behov for et højtryksbatteri eller et lavtryksbatteri.
 • Blandingsbatterier til køkkenet kan være fremstillet af rustfrit stål eller forkromet messing samt plast.
 • Vandhaner fås både som enkeltgrebs- og togrebsblandere.
 • Blandingsbatterier med en opvaskespray gør det lettere at vaske opvasken og rengøre madvarer som f.eks. grøntsager.
 • Et blandingsbatteri med sensor er særligt praktisk og kan også score point med hensyn til hygiejne.
 • Hvis du går efter god kvalitet, når du køber blandingsbatteriet, kan du se frem til en lang levetid for vandhanen.
 • Du kan finde blandingsbatterier af høj kvalitet i forskellige designs til dit køkken.

Hvad er en blandingsbatteri?

Først og fremmest er en blandingsbatteri naturligvis en vandhane. Den er forbundet til vandrøret, så hanevandet kan tappes ud.

Udtrykket blandingsbatteri henviser til, at vandhanen gør det muligt at blande varmt og koldt vand, så vandets temperatur kan reguleres efter ønske. En simpel koldvandshane tjener derimod kun til at regulere vandhanens gennemstrømningshastighed, hvilket altid er tilstrækkeligt, når der alligevel ikke er brug for varmt vand.

Blandingsbatteri til forskellige anvendelser

Hvis du søger på internettet efter et nyt blandingsbatteri, vil du hurtigt opdage, at der er et stort udvalg af forskellige modeller at vælge imellem, og du vil blive konfronteret med forskellige udtryk, som du måske ikke kender hidtil.

Det første, du skal overveje i denne sammenhæng, er naturligvis, hvad du søger en blandingsbatteri til. Der findes naturligvis ikke kun modeller til køkkenet, men også til f.eks. bruseren eller håndvasken på badeværelset.

En oversigt over mulige anvendelsesområder for blandingsbatterier:

 • Blandingsbatteri til køkkenet
 • Blandingsbatteri til badekarret
 • Blandingsbatteri til bruseren
 • Blandingsbatteri til håndvasken i badeværelset
 • Blandingsbatteri til bidet

Blandingsbatteri som høj- eller lavtryksarmaturer

Når du køber en ny blandingsbatteri, skal du ikke kun være opmærksom på anvendelsesområdet og funktionsområdet. Det er også vigtigt at vide, om du har brug for en højtryksarmatur eller en lavtryksarmatur. Den afgørende faktor her er, hvor det varme vand kommer fra i dit hjem.

Hvis der både er en tilslutning til varmt vand og en tilslutning til koldt vand på væggen, betyder det, at vandet opvarmes med en gennemstrømningsvandvarmer eller et centralt vandbehandlingssystem. I dette tilfælde er et såkaldt højtryksarmatur det rigtige valg.

Hvis der derimod kun er en koldtvandstilslutning på væggen, så vandet i køkkenet først skal opvarmes med en kedel, skal du bruge et lavtryksarmatur.

Du kan også kende forskel på de to varianter ved, at højtryksarmaturer har to tilslutninger, mens lavtryksarmaturer har tre tilslutninger til vandslangerne.

Vandarmaturer af forskellige materialer

Når du køber dit blandingsbatteri, kan du naturligvis også vælge mellem forskellige materialer. Der findes f.eks. modeller af plast eller rustfrit stål.

Et blandingsbatteri af plast er normalt særlig billigt. Materialet slides dog normalt hurtigere, hvilket naturligvis kan have en negativ indvirkning på vandhanens levetid.

Med et blandingsbatteri af rustfrit stål kan du derimod forvente, at det normalt er meget mere robust og kan modstå de belastninger, der er forbundet med daglig brug, tilsvarende bedre. Dette bør normalt også afspejle sig i en længere levetid, så de ekstra omkostninger ved anskaffelsen normalt betaler sig.

Ud over plast og rustfrit stål anvendes messing også ofte som materiale til fremstilling af blandingsbatterier. Metallet er også ret robust og holdbart, så du behøver normalt ikke at bekymre dig om pålidelighed med en model af høj kvalitet. Med et forkromet ydre er blandingsbatteriet til dit køkken beskyttet mod rust og ser samtidig smart ud.

Blandingsbatteri til køkkenet i forskellige designs

Afhængigt af situationen på stedet skal blandingsbatteriet naturligvis opfylde forskellige krav. Her er valget på ingen måde begrænset til simple vandhaner, hvormed du kan regulere temperaturen på vandhanen i dit køkken.

Derudover findes der f.eks. blandingsbatterier, der er udstyret med en udtrækkelig opvaskebruser, samt udtrækkelige modeller eller endda blandingsbatterier, med hvilke du kan producere varmt vand som fra en kedel.

Blandingsbatteri med en tallerkensprøjte

En blandingsbatteri i køkkenet bruges ikke mindst til at vaske op og rengøre mad, f.eks. grøntsager, og til at fylde gryder i gryder.

Til dette formål er en blandingsbatteri med integreret opvaskespray et fremragende valg. Bruseren er udstyret med en slange og kan trækkes ud af blanderen, når det er nødvendigt. Det gør den særlig fleksibel, og du kan uden problemer skylle gryder eller rense frugt og grøntsager.

Ud over modeller med udtrækkelig eller drejelig tallerkenbruser findes der også blandingsbatterier, der både har en normal vandhane og en ekstra bruser. Afhængigt af hvad du skal bruge vandet til, kan du vælge, hvordan du vil bruge dit blandingsbatteri. Disse modeller er især populære i professionelle køkkener.

Blandingsbatteri med sensor

De såkaldte sensorarmaturer kan vise sig at være yderst praktiske, især i den professionelle sektor eller i offentlige lokaler. Disse modeller er udstyret med en sensor, der automatisk tænder for vandet, så snart du holder dine hænder foran den.

Dette er særligt hygiejnisk, da du ikke behøver at røre ved vandhanen for at tænde og slukke for vandet. Især hvis du har beskidte hænder, fordi du tilbereder mad, og vandhanen også bruges af flere personer, er det en stor fordel, hvilket taler for at købe en blandingsbatteri med sensor.

Blandingsbatteri med et greb

En etgrebsblander er udstyret med en enkelt betjening til at justere både vandmængde og vandtemperatur. Når håndtaget åbnes, løber vandet ud, og ved at dreje det til venstre og højre kan vandtemperaturen reguleres.

En etgrebsbatteri er særlig nem at betjene. Både vandmængden og temperaturen kan justeres meget præcist. Derudover er vandforbruget for en sådan model relativt lavt, da temperaturregulering ikke tager meget tid sammenlignet med blandere med to kontroller.

Blandingsbatteri med to greb

Ud over enkeltgrebsblandere findes der også blandingsbatterier, der er udstyret med to betjeningselementer. Det ene håndtag bruges til at tænde for det kolde vand og det andet til at tænde for det varme vand. Vandets temperatur varierer alt efter, hvor langt de to regulatorer er skruet op.

Ideelt set betjenes en sådan togrebsblander med begge hænder. Da det nogle gange tager et øjeblik at indstille den ønskede temperatur, er vandforbruget med en blandingsbatteri med to håndtag normalt noget højere end med en blandingsbatteri med et enkelt håndtag.

Ikke desto mindre kan begge varianter anvendes i køkkener. Når du køber dit nye blandingsbatteri, er det naturligvis helt op til dig, hvilken model du foretrækker.

Hvad du skal kigge efter, når du køber en blandingsbatteri

Hvis du ønsker at købe et blandingsbatteri, er der naturligvis nogle få ting, du skal være opmærksom på. Ud over at vælge mellem højtryks- og lavtryksblandere og de funktioner, du ønsker, er den vigtigste ting at kigge efter, når du køber, god kvalitet.

Det kan være fristende at købe et blandingsbatteri, der er så billigt som muligt, og dermed spare lidt penge. Erfaringen har dog vist, at glæden over de påståede besparelser som regel er kortvarig. Det skyldes, at et dårligt blandingsbatteri til køkkenet normalt ikke kan konkurrere med modeller af højere kvalitet med hensyn til levetid.

Ofte går der ikke lang tid efter idriftsættelsen, før hanen begynder at give problemer og f.eks. begynder at lække. I dette tilfælde har du naturligvis intet andet valg end at udskifte blandingsbatteriet i dit køkken. Det koster ikke kun penge, men også tid.

Ved at være opmærksom på en god produktkvalitet fra starten kan du spare dig selv for denne unødvendige indsats. I vores shop kan du f.eks. finde blandingsbatterier i høj kvalitet til dit køkken, som er overbevisende med hensyn til kvalitet.

Køb blandingsbatteri af høj kvalitet til køkkenet

Hvis du er på udkig efter et nyt blandingsbatteri til dit køkken, er du kommet til det rette sted. I vores butik kan du vælge mellem et stort udvalg af modeller af høj kvalitet.

Det drejer sig bl.a. om røremaskiner med et enkelt håndtag, røremaskiner med to håndtag og røremaskiner med opvaskespray eller endda praktiske sensormixere. Det burde derfor ikke være noget problem for dig at finde en vandhane til dit køkken i vores butik, som opfylder dine krav optimalt.

Køb dit nye blandingsbatteri til køkkenet nemt online, og få din bestilling bekvemt og pålideligt leveret. Vi er sikre på, at du vil være helt tilfreds med din tap fra vores online shop samt vores fremragende kundeservice.