google-site-verification=2Vtw01IWv51hp8j3veryVa2nhbs0EJ8TPQI8FWhLZhM FAQ | Køb fadølsanlæg og tilbehør hos Fadølsanlæg-køb.dk | Stort udvalg & Top kvalitet‎

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Ja. Flaskepåfyldning: kuldioxid i fødevarekvalitet, renhed: 99.995%

CO2-flaske, 2,0 kg, er tilstrækkelig til ca. 600 liter øl

CO2-flaske, 0,5 kg er tilstrækkelig til ca. 150 liter øl

Ja, med trykluftsdispenser kan du dispensere både med og uden CO2.

Forskellen: du behøver ikke en CO2-flaske til trykluftsdispenseren, ølen føres ind i dispenseren med trykluft. CO2-flasken er nødvendig for CO2-dispenseren.




Fordele og ulemper:




Trykluftsdispenseringssystemer:


Fordele: ingen CO2-flaske, kan også bruges sammen med en CO2-flaske.

Ulemper: ingen

CO2-dispenseringssystemer:


Fordele: lukket system (ingen luft trænger ind).

  • Ulemper: ingen

Normalt ikke. Kølevæsken løber alligevel gennem køleren i flere parallelle "linjer". Og hvis køleren ikke længere fungerer, skal du kontakte vores kundeservice via telefon eller e-mail.

Mulige årsager:


Tønden er tom.

Linjeafslutningsventilen til drikkevarelinien er lukket.

Øllinjen er blokeret (f.eks. Rengøringssvamp)

Øllinien er knækket

Tønden er frosset.

Tappehovedet er forkert samlet.

Kuldioxidflasken er tom.

Ledningsafslutningsventilen til komprimeret gasledning er lukket.

Læbeventilerne i ølfangeren er limet, så der ikke kommer kuldioxid ind i tønden.

Kuldioxidledningen lækker.

Tørre briller

Vinduer fra opvaskemaskine

Tapet er for lavt.

Bestem ølstemperaturen, og læs det tilhørende mætningstryk.




5 ° C = 0,8 bar


6 ° C = 0,9 bar


7 ° C = 1,0 bar


8 ° C = 1,0 bar


9 ° C = 1,1 bar


10 ° C = 1,2 bar


11 ° C = 1,3 bar


12 ° C = 1,4 bar


13 ° C = 1,5 bar


14 ° C = 1,5 bar


15 ° C = 1,6 bar


16 ° C = 1,7 bar


17 ° C = 1,8 bar


18 ° C = 1,9 bar


19 ° C = 1,9 bar


20 ° C = 2,0 bar


21 ° C = 2,0 bar


22 ° C = 2,1 bar


23 ° C = 2,2 bar


24 ° C = 2,3 bar


25 ° C = 2,4 bar


26 ° C = 2,5 bar

Afhængig af typen af øl. Hvis du trykker på med CO2, er det normalt flere dage eller endda uger. Det er bedst at bruge trykluft samme dag eller næste dag.

Brug skruenøglen til dette. Skru fastgørelsesmøtrikken til højre for at løsne hanen.

Skru fastgørelsesmøtrikken til venstre for at skrue hanen tilbage.

Næsten enhver drikkevarehandler eller hardwareforretning.

Skru fastgørelsesmøtrikken til højre for at løsne hanen> skru den passende rengøringsadapter til systemet> tilslut rengøringsadapteren til ølslangen og dispensersøjlen.


Forbindelserne kan variere afhængigt af tryksystemet. Hvis du ønsker rådgivning, bedes du kontakte vores kundeservice via telefon eller e-mail.

Med rengøringssættet lille:




Rengøringsadapter, Gardena-tilslutning, tryknøgle, tappebørste, rengøringssvamp, taphanefedt


- Fjern tapet vedhæftet med tap-tasten


- Fjern ølslangen fra tønden, og anbring den i en beholder


- Tilslut rengøringsadapteren til Gardena-forbindelsen


- Indsæt rengøringssvampe af den passende størrelse i rengøringsadapteren


- Skru rengøringsadapteren på forbindelsen fra hanetråden


- Tilslut kommercielt tilgængelig vandslange med Gardena-kobling til Gardena-forbindelsen


- Start vandtilstrømning


- Rengøringssvampene skylles nu gennem linjen og rengør dermed


Rør ved slutningen falder de i den medfølgende beholder


- Ud over denne mekaniske rengøring skal rengøring med f.eks. Bevi


Fyld kraftpulver / opløsning i slangen med en tragt og skyl med rigeligt vand


- Rengør dispenseringshovedet med fadebørsten, og smør metaldelene




Rengøringssæt, stort




Rengøringsanordning til øl, svampekugler, trykfedt, rengøringsadapter, tryknøgle, tønde rengøringsbørste, 10 mm dyse med 5/8 "skruetilslutning, Bevi-Power pulver


- Fjern tapet vedhæftet med tap-tasten


- Skru rengøringsadapteren på


- Fastgør, skrueforbindelse og klemme med en af ​​de slanger, der allerede har en


har ensidig skruetilslutning


- Slut denne slange til rengøringsadapteren


- * For drejelige ventiler skal du slutte slangen til den medfølgende Unex slangeklemme


- Ca. 4 rengøringssvampe i den passende størrelse i en af ​​de to


Placer synbriller


- Skru tønden og ølslangen ud med det andet synglas


connect


- Tag nu en anden slange med skruetilslutning og tilslut den med


hanen og en ferskvandsforbindelse


- Slangen uden skruetilslutning er spildevandsslangen og er fastgjort til siden


Rengøringsenhed indsat.


- Start rengøring:


- Tænd for hanen ved at dreje indstillingshåndtaget


Rengøring af kugler ved vandtryk skiftevis gennem ølslange og


Dispenser presset


- Det beskidte vand går ned i drænet, svampene forbliver i sigten


Rengøring med kemiske tilsætningsstoffer:


- Hæld pulver i et af synbrillerne


- Tilsæt vand til systemet, vent på, at pulveret opløses


- Skyl systemet som nævnt ovenfor


- Lad rengøringsopløsningen være i systemet i et stykke tid


- Skyl med vand og rengøringssvampe


Rengør tønden med tappebørsten, smør metaldelene


• Ved en-linie dispenseringssystemer forbliver en slange med skruetilslutning og en dobbelt gevindnippel.

Kompensatorhanen har et slags "dysesystem" inde. Dette er en konisk / konisk plastiktapp, der kan regulere strømmen eller stoppe den fuldstændigt. Ved hjælp af denne plastisk kegle, kompensatoren (deraf navnet), er det muligt at dispensere selv hvedeøl uden skum. Kompensatorhaner fungerer med et højere tryk end stempelhaneventiler osv.


Skodder og vandhaner er simpelthen ølforsyningen.

I vores liste finder du bryggeriet og det tilhørende tappehoved! Hvis du stadig ikke er sikker eller ikke har fundet dit bryggeri på listen, skal du ringe til bryggeri / ølleverandøren og spørge dem der.

Med en ølautomater er der nogle ting, der skal overvejes på grund af hygiejne. Dette betyder, at der let og hurtigt kan dannes bakterier på slanger, rør og ledninger såvel som på hanen. Naturligvis er dette ikke en god ting og bør undgås. For at undgå dette er ikke kun grundig og korrekt rengøring vigtig, men også regelmæssig og frem for alt en tilstrækkelig hyppig rengøring. Naturligvis afhænger det også af, hvor ofte du bruger din ølhaner, og hvor ofte det er forbundet til elektricitet eller ølkag. Dog anbefales ugentlig grundlæggende rengøring. Derudover skal du sørge for efter daglig brug, at der ikke er noget øl tilbage i rør, linjer eller andre steder uden for tønden. Rengøring med varmt vand eller en varm klud anbefales. For rengøring i catering-sektoren er der endda præcise regler og love om, hvor ofte rengøring skal finde sted.

I PYGMY-systemerne med John Guest-forbindelser tilsluttes ølslangen / trykluftsslangen kun og sikres med et låsebånd.

John Guest - indsæt system, der er ingen møtrikker osv. nødvendigt for at fastgøre slangerne. I doseringssystemer med ⅝-forbindelse fastgøres slangerne med møtrikker / klemmer / tætninger.

Låsringene bruges til at sikre John Guest-forbindelserne og fastgøres til den indvendige ring, efter at slangen er indsat.


Slangerne forbliver stramme og stramme, selv når der ikke er nogen ringring.

Ja, alt er individuelt, afhængigt af typen. Kontakt vores kundeservice pr. Telefon eller e-mail.

100% nitrogen. Klassificering H290

Alle CO2-flasker / nitrogenflasker har 10 års TÜV

Oftest ⅝ (John Guest) eller ⅝ forbindelser. Passende adaptere er tilgængelige til dette. For mere information, kontakt venligst vores kundeservice via telefon eller e-mail.

Hvis du overvejer at købe en ølhane, undrer du dig måske, hvad du ellers har brug for. Du spekulerer måske på, om der er behov for yderligere ting regelmæssigt. På den ene side vil du drikke øl med ølautomaterne. For at få dette øl skal du bestemt have en ølkag. Du kan normalt tage en normal 5l ølfad fra supermarkedet og tilslutte den til hanen. Desuden betjenes øltappesystemet også med CO2 som et trykmedium. En CO2-flaske bruges til dette. Som de fleste dele af øludtageren skal den normalt allerede være der. Men selvfølgelig er CO2 lige så meget et forbrugerprodukt som ølen. Derfor er du undertiden nødt til at købe noget her. Hvis du har en trykluftsdispenser, kræves der ikke CO2.

En trykreduktionsanordning (eller trykreducerende ventil, reducerende ventil) er en trykventil til installation i et slange eller ledningssystem, der på trods af forskellige tryk på indgangssiden (indløbstryk) sikrer, at et bestemt udløbstryk ikke overskrides på udløbssiden.

Bedre ikke

Du skal have tilføjet for meget CO2 til ølen. Sørg for at reducere trykket efter at have banket til ca. 1 bar.

De to mest almindelige afkølingsmetoder: tør køling og våd køling.

I sidste ende har begge metoder den samme effekt. Ølet afkøles på vej fra øl tønde til hanen, hvilket betyder, at forkøling normalt ikke er nødvendigt.

Tørrkøleren fungerer med en aluminiumsblok, hvorfra varmen udvindes af en køler. Ølet føres gennem denne afkølede aluminiumsblok ved hjælp af en ekstra kølespole, der sænker den til den ønskede temperatur. Den nødvendige gennemløbstid for en gang gennemkøler til tør afkøling er et par minutter afhængigt af tappesystemet. Med denne funktionsmåde kan du kun køle så meget, som køleren kan gøre.

Den våde køler fungerer på den anden side med vandkøling. Dispenseren skal tømmes i overensstemmelse hermed, hvis den transporteres ofte, fordi transport med et fyldt kølemedium næsten er umuligt. Transporten tømmes, men også hanen er meget let og kører derfor uden problemer. Vandet skal påfyldes før idriftsættelse og afkøles derefter af køleapparatet. Vandet skal ofte skiftes i et stationært doseringssystem, ellers vil vandet rådne.

Som ved tør afkøling afkøles ølet derefter ved hjælp af en speciel køleslange, der føres gennem det kolde vand under transport fra ølfat til hanen. Vandets varmekapacitet sikrer nu, at mere øl kan afkøles over et bestemt tidsrum. Isbanker kan også danne, hvilket kan spare energi. Ledetiden til en gang gennemkøler til vådkøling er 1-2 timer afhængigt af model og producent, hvilket gør spontan idriftsættelse umulig.


Øl smager bedst frisktappet og er ikke i sammenligning med dåser eller øl på flaske fra handelen. Hvis du også kan lide havefester derhjemme, som arrangerer den ene eller den anden grillfest eller bare kan lide at sidde sammen med venner og nyde en frisk øl, anbefales dit eget ølhane. Det behøver ikke altid at være en professionel ølautomat for flere tusinde euro, men der er valg nok i det midterste prissegment, der virkelig tilbyder en drikøl af god kvalitet.

CO2 bruges for det meste som en gas til at bringe ølet til hanen ved tryk. Undertiden bruges i stedet en blandet gas af kuldioxid CO2 og nitrogen N2 eller bare nitrogen N2. Men hvordan fungerer et tap, der fungerer helt uden en af disse gasser? Den yderligere mulighed med et dispenseringssystem er en pumpe, også kaldet en membranpumpe. Dette princip fungerer gennem lufttryk. Så du behøver ikke en ekstra gasbeholder med CO2 eller nitrogen her. Med metoden med pumpen ledes luft simpelthen ind i slangerne. Det faktum, at luften derefter pumpes ind i ølfatet skaber et overtryk i tønden, og ølet flyder derefter let til hanen.

Køling er selvfølgelig en forudsætning for at drikke frisk og kølig øl. Men hvordan afkøles et tryk faktisk?

Princippet om afkøling i et tappesystem er stort set det samme som i et køleskab og fungerer efter kompressormetoden. Den gennemgående køler løber i linjer gennem systemet og afkøler ølet til 4 til 7 ° C. Princippet med doseringssystemet og køleskabet fungerer på en sådan måde, at en særlig væske løber i kredsløbet og først fordamper og fjerner varme fra omgivelserne. Dampen bliver derefter væske igen med en kompressor. Dette skaber en cyklus, der også findes på bagsiden af ​​køleskabet. Denne teknologi bruger elektrisk energi til at betjene kredsløbet og kompressoren. Derfor tager installationen også cirka en time at være i stand til at fremstille køligt øl. På grund af afkøling bruger vandhanen derfor også elektricitet, når systemet er tilsluttet elektricitet, men hanen ikke aktiveres.

I dag er det blevet helt normalt at drikke frisk tapede eller friskblandet drikke fra hanen. Men hvor længe har dette været muligt? Og hvem opfandt tapsystemet i første omgang?


Det var en hollender, der så at sige opfandt den ølpumpe, som nutidens doseringssystemer er baseret på. John Lofting patenterede en pumpe til øl og likører i 1691. Dette blev derefter forbedret af en briton, der patenterede det typiske ølpumpehåndtag i 1785. Denne dispenser var en videreudvikling. Denne Brite blev kaldt Joseph Bramah, der især skiftede hanen eller ølpumpen i 1797. Dengang var det naturligvis alle manuelle ølpumper. Dagens elektriske udstyr og funktioner er derfor yderligere udviklinger, der først for nylig er tilføjet.

Ich-zapfe PYGMY dispenseringssystemer er et showpiece i høj kvalitet og gør meget for store ølbehov. Krom-udseendet har den ekstra fordel, at disse øludleveringssystemer er lette at rengøre i sammenligning og også ser ud som nye. Det er simpelt at betjene forbindelserne og hanen, og det er lige så let at rengøre alle dele af tappesystemet.

https://www.xn--fadlsanlg-kb-edb0wja.dk/service/instruktioner/