Til husholdningen, gastronomien eller det private hobbykøkken
Antal haner eller øltyper
Kølekapacitet (liter pr. time)
Integreret luftkompressor eller CO2
Som et komplet sæt eller kun dispenseren
Som et komplet sæt inkl. rengøringstilbehør

Fadølsanlæg

En god fadøl kan serveres på få minutter, og den smager endnu bedre med professionelle dispenseringssystemer og tilbehør. Flere og flere ølelskere og hobbybryggere ønsker at tappe øl derhjemme, og et fadølsanlæg er også ofte en del af inventaret i klubhuse. Udskænkning af fadøl af enhver type, frister med det rigtige kuldioxidindhold og en skumkrone som et "kirsebær på toppen". Det er vigtigt, at dispenseren og tilbehøret er af god kvalitet, og at du rengør systemet regelmæssigt, men selv med god rengøring bør øllet aldrig komme i kontakt med hanen. Du kan bestille dispenseringssystemer, tilbehør og rengøringsmidler direkte fra os online.

Professionelle dispenseringssystemer

På en pub er tappesystemer simpelthen en del af inventaret, og derhjemme er tappesystemer højdepunktet ved enhver fest. At selv tappe øl er sjovt! Hver dispenser skal dog indstilles korrekt inden brug. Når du gør det, skal du være særligt opmærksom på CO2-trykket, fordi sikkerhed også er en prioritet når du tapper øl, så du nemt kan tappe dit første fadøl uden problemer. I øvrigt smager øllet bedst når det tappes friskt, og ikke tappes på forhånd og derefter hældes sammen.

Korrekt øltapning

Hold først ølglasset i en vinkel under hanen, og åbn for tappehanen. Ved påfyldning bevæges glasset langsomt op i en lodret position. Når glasset er ca. 2/3 fuldt, skal du lukke for hanen og lade øllet hvile kortvarigt, så skummet kan sætte sig. Når du sætter glasset til hanen igen, løber øllet ned ad kanten og ned i glasset, og du fylder ølglasset op til kanten. En undtagelse er gamle øl og hvedeøl, som skal tappes på én gang. Mange dispenseringssystemer har også en skumknap, hvorpå du kan indstille skumkronen lidt.

Hvis glasset er for tørt, dannes der meget skum og bobler, så du skal skylle glasset inden du tapper. Selv en tappehane der ikke er helt åben, fører til kraftig skumdannelse, og hvis trykket er for lavt dannes der ikke skum. For varm øl fører også til for meget skum. Den ideelle øltemperatur er 6 til 7°C. Termostater og andet tilbehør hjælper med at tappe en perfekt fadøl.