CO2-flasker

CO2 og det rigtige tryk er nødvendigt for at tappe øl professionelt. CO2-tryk er derfor nødvendigt for at tappe lækkert øl. Det leveres i gasflasker, og sikkerheden er altid højeste prioritet ved håndtering af kemikalier. Du skal derfor blandt andet opbevare flaskerne sikkert, på et godt ventileret sted.

Brug af CO2-flasker

Afhængigt af påfyldningsmængden, er CO2-flaskerne i forskellige størrelser og har forskellig diameter. En flaske med 0,5 kg er tilstrækkelig til 150 liter øl, en 2 kg flaske til 600 liter. Flaskernes ventiler er standardiserede, og passer derfor til enhver trykregulator. For at forbinde trykreduktionsredskaber til flaskerne, finder du også forbindelsesstykker hos os. Trykregulatorer sikrer, at et bestemt tryk på udløbet ikke overskrides, selv med forskelligt tryk på indgangssiden.

Nogle flasker har allerede en praktisk, justerbar fod til sikker installation. Du kan også købe en justerbar fod separat. Flaskeholdere der kan hænges i en øl tønde, er også praktiske. Flaskeholderne er ideelle, når der ikke er plads nok til sikkert at placere en CO2-flaske. Sikkerhed kommer først når man tapper fadøl. Af denne grund har vi også skilte til restaurationsvirksomheder, med betjeningsvejledning til sikker servering i området.

CO2-flasker er for det meste tilgængelige i restaurationsbranchen. Under visse omstændigheder kan privatpersoner undvære dem, og benytte sig af alternativer. Derfor sælger vi, ud over CO2-flasker, også kuldioxidkapsler, der bruges i visse enheder eller fest fustager.

Genopfyldning

CO2 er ikke kun nødvendigt for at tappe øl, men også ved camping eller i et akvarium. Derfor er påfyldning mulig mange steder. Du beholder flasken, og kan genopfylde den når som helst. Du kan fylde CO2-flasker hos forhandlere til campingbehov, i drikkevarehandlen eller hos isenkræmmere. CO2-flaskerne har 10 års TÜV certificering. Nogle flasker har et flaskebur, et specielt håndtag. Dette bur er lovpålagt, og nogle detailhandlere genopfylder kun flasker med flaskebur. Genopfyldning bør kun udføres af specialister. Du skal altid være opmærksom på de aktuelle sikkerhedsforskrifter.

Når de bruges sikkert, sikrer CO2-flasker og kulsyreholdige kapsler, at øllet altid er friskt og forfriskende.

CO2-flasker til dit tappesystem

CO2-flasker bruges til at lave det nødvendige tryk i tappesystemet, hvilket forhindrer at kuldioxid frigives fra øllet, og tillader transport gennem øllinjen.
I vores sortiment finder du også den rigtige CO2-flaske til dit dispenseringssystem, samt passende tilbehør, som flaskeholdere, forbindelsesstykker og betjeningsvejledning til tilslutning af CO2-flasken, og sikker betjening af dispenseringssystemet.

Hvorfor CO2-flasken er så vigtig

Gæringsprocessen producerer CO2 (kuldioxid) i øllet. Dette kuldioxid er ansvarligt for at
øllet får sin friske smag. Når det slipper ud, smager det fladt og kedeligt. For at forhindre dette, er det nødvendigt at sikre, at der er tilstrækkeligt tryk i dispenseren. En CO2-flaske forbindes til dette formål. CO2 indholdet i flasken sikrer, at kulsyren i fustagen ikke opløses fra øllet, og hjælper også med at opbygge det krævede tryk til transport gennem øllinjen til hanen.
Med andre ord gør CO2-flasken det muligt at undgå en flad smag, og du og dine gæster kan altid nyde frisktappet fadøl.

Tilslut CO2-flasken korrekt

Ved tapning af øl er det vigtigt at sikre det rigtige driftstryk i fadølsanlægget. Men da trykket i CO2-flasken overstiger dette mange gange, er det ikke muligt at forbinde CO2-flasken direkte til systemet.
I stedet er det nødvendigt at bruge en passende trykreduktionsventil. En sådan
trykreduktion gør det muligt, at regulere trykket til det krævede niveau, og sikrer således
at det korrekte driftstryk til at tappe øllet kan indstilles, ved hjælp af CO2-flasken.
Driftstryk niveauet afhænger af forskellige faktorer, og derfor er det nødvendigt at justere
trykregulatoren individuelt.


Disse faktorer bestemmer, hvor meget tryk du skal generere med en CO2-flaske og trykregulator:

  • CO2-indholdet i øllet - Et højt CO2-indhold kræver et højt modtryk for at forhindre, at kuldioxiden opløses i øllet

  • Temperaturen på ølfustagen - Jo koldere fustagen og dens indhold er, jo mindre modtryk kræves der for at forhindre, at kuldioxiden opløses

  • Forskellen i højde mellem fustagen og hanen - En stor højdeforskel kræver et tilsvarende højt tryk for transport til tappehanen

  • Længde og tykkelse på linjen - Jo kortere og tykkere øllinjen er, desto mindre tryk kræves for at transportere øllet

Sikkerhed ved håndtering af en CO2-flaske

Der er et tryk på op til 60 bar i fulde CO2-flasker. Når du køber din CO2-flaske, bør du kun stole på velrenommerede leverandører som os, hvorfra du kan være sikker på, at kvaliteten af ​​CO2-flasken er perfekt.
Derudover er omhyggelig håndtering af CO2-flasker er altid vigtig, grundet det høje tryk indeni. Ellers kan beholderen med komprimeret gas i værste tilfælde eksplodere, og føre til alvorlige kvæstelser.
Læg ikke din CO2-flaske ned, men hold altid beholderen lodret. For en særlig sikker installation anbefaler vi, at du bruger et passende stativ eller flaskeholder fra vores sortiment.

Alternativer til tapning med en CO2-flaske

Brug af en komprimeret gascylinder i form af en CO2-flaske er ikke den eneste måde at tappe øl på. Alternativt kan et fadølsanlæg med en membranpumpe anvendes.
I stedet for trykket fra en CO2-flaske, skaber en membranpumpe et undertryk, der trækker øllet fra fustagen, gennem linjen til tappehanen.

Fordele ved dosering med en CO2-flaske

Et fadølsanlæg med en membranpumpe har den fordel, at en CO2-flaske ikke længere er påkrævet ved dispensering, og naturligvis fjernes behovet for at købe en ny CO2-flaske også. Imidlertid kan trykket ofte ikke justeres nøjagtigt, hvilket kan føre til problemer ved tapning.
Eksperter foretrækker derfor normalt at tappe med en CO2-flaske og en trykreduceringsventil,
hvor du optimalt kan regulere driftstrykket. Ikke desto mindre bør du overveje et fadølsanlæg med en membranpumpe til privat brug, i det mindste som et alternativ til at tappe med CO2-flaske.

Køb CO2-flasker og passende tilbehør

I vores onlinebutik kan du købe CO2-flasker i forskellige størrelser.
Afhængig af dine behov, kan du vælge mellem en CO2-flaske med en kapacitet på 0,5 eller 2 kg,
eller kuldioxidkapsler, der er egnede til drift af flere forskellige enheder.
Det er bedst at bestille det rigtige tilbehør til din CO2-flaske, og bruge et passende stativ eller en flaskeholder, for at sikre sikker betjening af dit fadølsanlæg med CO2-flaske .

Selvfølgelig finder du også CO2 trykreduktionsventiler hos os, så du fleksibelt kan justere
driftstrykket på dit fadølsanlæg, og altid opnå perfekte resultater når du tapper fadøl.