Destillation til hydrosoler, æteriske olier, vand og andre formål

Destillation eller stillbilleder fås i forskellige designs. De kan bruges til forskellige formål og for eksempel til fremstilling af destilleret vand eller æteriske olier.

Derudover kan snaps naturligvis også destilleres med passende stillbilleder. Det er imidlertid ikke tilladt for privatpersoner at gøre dette i alle lande. Hvis du planlægger at købe en stille til at brænde alkohol med, er det derfor vigtigt, at du gør dig bekendt med de lovmæssige regler i dit land.

Hvis du vil købe et stillbillede, for eksempel fordi du vil producere æteriske olier eller destilleret vand, er du kommet til det rigtige sted i vores online butik. Vi tilbyder dig en række stillbilleder af høj kvalitet, hvorfra du hurtigt og pålideligt kan vælge og levere dit nye stillbillede til dit hjem.

Et kort overblik over de vigtigste oplysninger om stillbilleder

  • Destillation kan f.eks. bruges til destillering af snaps og til fremstilling af destilleret vand og æteriske olier.
  • Selvom det teoretisk set er muligt at bygge en stilleben selv, giver det normalt mere mening at købe en færdig enhed.
  • I Tyskland må private ikke købe eller drive stillbilleder, der er beregnet til fremstilling eller rensning af alkohol.
  • Når du køber en stillbillede, der er godkendt, skal køberen finde ud af om hans lands love og sende os sin godkendelse.
  • Vi tilbyder dig et udvalg af stillbilleder af høj kvalitet til produktion af destilleret vand, hydrosoler, aromaer, æteriske olier og lignende formål.

Hvad betyder destillation?

Under destillation adskilles stoffer, der er vanskelige at fordampe, fra væsker, der er lette at fordampe. De enheder, der bruges til dette formål, kaldes stills.

Startblandingen opvarmes under destillation. Dette skaber damp, der stiger i enheden og derefter afkøles igen. Dette skaber et flydende kondensat, der kan opsamles i en opsamlingsbeholder til dette formål.

Destillation kan bruges til en række forskellige formål. Med en stille, for eksempel, kan spiritus destilleres eller destilleres vand, hydrosoler og æteriske olier kan produceres.

Den grundlæggende funktionalitet er altid den samme. Afhængigt af det nøjagtige formål, afviger stillbillederne ganske markant fra hinanden. Mini stillbilleder, hvormed mindre mængder æteriske olier kan destilleres derhjemme, er naturligvis meget mindre end de stillbilleder, der bruges i snaps destillerier.

Hvilket materiale er der destillation?

Destillerier er fremstillet af forskellige materialer. Meget ofte er de for eksempel lavet af kobber. På grund af metallets særlige egenskaber gælder dette frem for alt for professionelle apparater, der f.eks. Bruges i snapsdestillerier. Bortset fra det er der også stillbilleder, der er lavet af rustfrit stål.

Destillerier til produktion af æteriske olier

Æteriske olier fås i utallige varianter. Afhængigt af oliernes egenskaber kan de bruges til meget forskellige formål. Æteriske olier bruges meget ofte, for eksempel til fremstilling af kosmetiske produkter eller parfumer. Bortset fra det er de kendt for at have en fast plads inden for naturopati. Desuden kan æteriske olier bruges til duftlamper og i nogle tilfælde endda som tekniske opløsningsmidler.

Æteriske olier kan fremstilles ved hjælp af forskellige processer. De kan opnås ved hjælp af ekstraktion eller ved hjælp af en passende stillestående ved dampdestillation.

Destillerier til fremstilling af æteriske olier bliver destillation mere populære. Mange mennesker bruger nu duftende og aromatiske stillbilleder til at destillere æteriske olier med disse til privat brug.

Destillationsanlæg til hydrosoler

Ved hjælp af aroma- og duftstills kan destilleres ikke kun æteriske olier. Derudover kan der også opnås såkaldte hydrosoler med dem. Hydrolater har en meget mildere effekt end æteriske olier. Afhængigt af de planteekstrakter, de indeholder, kan de f.eks. Bruges til hud-, mund- og hårpleje eller som rumduft.

Med lidt øvelse, den nødvendige viden og den rigtige stilhed vil du snart være i stand til at destillere dine egne hydrosoler og æteriske olier uden problemer.

Vandstilfælde

Destilleret vand er almindeligt vand, der er blevet destilleret for at fjerne sporstoffer, ioner og andre urenheder. Destilleret vand bruges f.eks. I medicin eller apotek som opløsningsmiddel og rengøringsmiddel. Hvis det destillerede vand skal være meget rent på grund af dets tilsigtede anvendelse, destilleres det ikke bare én gang, men to eller tre gange.

Med en vanddestilleri kan destilleret vand også produceres meget let inden for dine egne fire vægge. Vand stillbilleder fungerer stort set ligesom andre stillbilleder. Vandet i stillet fordampes først ved opvarmning. Dette skaber vanddamp. Den stigende damp afkøles og bliver til flydende vand igen, som derefter til sidst opsamles i en opsamlingsbeholder til dette formål.

Enkle vandstills, som f.eks. er beregnet til privat brug i husholdningen, er normalt meget lette at betjene, så du ikke bør have problemer med at bruge sådan en enhed.

Køb destillation: tag lovgivningen i betragtning

Man kan igen og igen læse, at private i Tyskland må bruge såkaldte mini-stillbilleder, hvis volumen ikke overstiger en halv liter, for at forbrænde alkohol. Det er dog ikke sandheden. Fordi destillation af alkohol kun er tilladt i destillerier med hætte og frakobling.

Denne forordning har været gældende siden 01/01/2018. Det erstatter de tidligere gældende forskrifter, der skulle overholdes ved privat drift af små destilleringsenheder. Enhver, der har købt en sådan stilleben med en maksimal brændmængde på 0,5 liter senest 31. december 2017, behøver ikke at aflevere den. Det må dog ikke længere bruges til at rense eller ekstrahere alkohol.

Privatpersoner må derfor kun købe og drive stillbilleder i Tyskland, der ikke er beregnet til alkoholproduktion eller alkoholrensning. Dette gælder f.eks. Stillbilleder til æteriske olier eller vandstills.

Uanset dette er det obligatorisk at registrere stillbilleder med en kapacitet på mere end to liter senest tre dage efter modtagelsen. Registreringen skal foretages på det ansvarlige hovedtoldsted og mindst indeholde oplysninger om mængden og typen af stilleben, installationsstedet, den påtænkte anvendelse og sælgerens data.

Destillation af alkohol er ikke uden risiko

Uanset de eksisterende lovmæssige begrænsninger, der skal overholdes ved brug af stillbilleder, skal du altid huske på, at destillation af alkohol især indebærer forskellige risici. Fejl i destillation kan ikke bare gøre alkoholen uspiselig i form af smag. Derudover kan de endda forårsage en alvorlig sundhedsfare. Det er derfor ikke i tvivl om, at det kun er professionelle virksomheder, der må destillere snaps.

Tilvejebringelse af beviser for et destillationsanlæg, der er godkendt

Som kunde er det dit ansvar at indhente oplysninger om de love, der gælder i denne henseende i dit land, og om nødvendigt kontakte de relevante myndigheder, f.eks. toldmyndighederne, før du køber en stillbillede.

Hvis du vil købe en stillbillede, der kræver godkendelse i vores butik, har vi brug for en kopi af din licens på forhånd eller registrering af stillbildet via e -mail. Hvis vi ikke har de nødvendige dokumenter, er det ikke muligt at købe en tilsvarende still -billede fra os.

Byg din egen destillation: er det muligt?

Det er naturligvis ikke absolut nødvendigt at købe et stillbillede. Hvis du er interesseret i emnet destillation, kan du også bygge din egen stilleben og spare nogle penge i forhold til at købe den.

Hvis du selv vil bygge et enkelt stillbillede, har du udover et stillet som udgangspunkt kun brug for en køler, en hjelm og et stigrør. Takket være de egenskaber, det siges at have, er kobber særligt populært som materiale til stillbilleder. Det bruges derfor ofte til selvfremstillede destillation. Ikke desto mindre er der alternativer til kobber. For eksempel kan en gryde i rustfrit stål bruges som en gryde destillation.

Afhængigt af hvad den selvfremstillede destillation skal bruges til, varierer de nøjagtige krav til enheden selvfølgelig. Det er også afgørende, at du nærmer dig dit byggeprojekt med den nødvendige omhu. Sørg blandt andet for, at rørene har den korrekte diameter, så intet står i vejen for sikker drift af din selvfremstillede stille, og at der ikke opstår farlige ulykker under brug.

Overvej også på forhånd, at det ikke er så let at bygge en fungerende stilleben selv. Af denne grund råder vi dig til bedre at købe en destillation egnet til dine formål. Så du kan være sikker på, at den destillation fungerer rigtig glat, og at kvaliteten af de enkelte dele ikke lader noget tilbage at ønske.

Køb stillbilleder: hvad skal du passe på?

Hvis du ønsker at købe en stillbillede, er der et par vigtige punkter, du skal huske på. Fordi du selvfølgelig skal nyde dit køb så længe som muligt. Sørg derfor for helt sikker på, at stillbildet efter dit valg faktisk er egnet til det formål, du har til hensigt at bruge, og at enhedens kvalitet er overbevisende.

Du skal også finde ud af, før du køber, om den relevante destillation er anmeldelsespligtig i dit land eller er underlagt andre begrænsninger. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at du virkelig får lov til at købe og bruge stillet, og at du ikke står over for unødvendige problemer, såsom en bøde.

Køb destillationsudstyr i høj kvalitet og få det leveret

Hvis du vil købe et stillbillede, så du f.eks. kan destillere dine egne aromatiske olier, finder du det helt sikkert i vores butik. Vores sortiment tilbyder dig forskellige destillation af høj kvalitet, hvorfra du kan vælge en passende model.

Køb din nye destillation online. Få dit køb leveret bekvemt til dit hjem, og du vil snart bruge dit stillbillede for første gang. Vi er overbeviste om, at du vil være helt tilfreds med den høje kvalitet af vores produkter og vores førsteklasses kundeservice, og at dit still fra vores butik ikke lader noget tilbage at ønske.