Tønne forkøler beskytter ølfadene mod lys og varme og giver ølet den rigtige temperatur. Så øl ankommer til hanen godt forkølet. Afhængig af lagerpladsen og antallet af krævede tønder kan forskellige tønde-forkølere bruges.

Tønne forkøler til tønder i rustfrit stål

Sortimentet inkluderer tønne forkølere til to til 10 tønder lavet af rustfrit stål eller galvaniseret stålplade. Der er ofte et tryk på den øverste tønde. De fleste modeller har en krom-, nikkel- og stålbase. Meget god isolering sikrer, at temperaturen er konstant kølig. Der er også udskiftelige tætninger og justerbare fødder. De justerbare fødder kompenserer for ujævnheder i gulvet. Disse modeller er oprindeligt tromleboksen, den passende køleenhed tilføjes.

Tønder med fad er en almindelig tønde-model. Keg kommer fra engelsk og betyder "lille tønde". De genanvendelige tromler blev specielt udviklet til industriel fyldning. Da de for det meste består af rustfrit stål, er kimfri opbevaring mulig. Tøndertønderne har normalt 30 eller 50 liter og er også specielt beskyttet med en gummibelægning. Selve kabinettet giver allerede en vis isolering. Tønderne forbliver tæt lukket, og ølet når glasset næsten kimfrit gennem røret.

Køleenheder, der skal tændes

Køleenhederne er tilbehør til tromlekasser og store køleskabe og kan enkelt indsættes over kasserne. Afhængig af størrelsen vejer køleenhederne 30-40 kg og har en ydelse på 220 til 400 watt. Temperaturen styres af en termostat, og en digital skærm giver information om målet og den faktiske temperatur. Der er også en automatisk fordampning af kondensat. Køleenhederne placeres ganske enkelt på tromlebokse, ingen særlig viden kræves. Køleenhederne kan også købes separat, for eksempel til udskiftning af en defekt enhed.

Foruden køleenhederne og tromlebokse finder du også komplette køleskabe. Tønde-forkøler og køleskabe kan indstilles hvor som helst uden problemer og muliggør hurtig afkøling. Tønde-forkølinger er ikke kun meget nyttige, især til større cateringvirksomheder, men næsten uundværlige til at forsyne større grupper med køligt, frisk øl på alle tidspunkter. På trods af den bedste afkøling, skal ølet altid drikkes så frisk som muligt.